Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
1 brokkoli (lehet fagyasztott is, kb. 75 dkg)
jó minőségű majonéz
1 lila hagyma
kevés tejföl
25 dkg szalonna felcsíkozva
5-10 dkg fenyőmag vagy pirított sós mogyoró összetörve
Elkészítés: A brokkolit sós vízben rakjuk fel főni. Míg a többi hozzávalóval dolgozunk, tartsuk a szemünket a brokkolin, mert úgy finomabb a salátában, ha nincs teljesen szétfőve, egy picit ropogósabb. Közben a szalonnát pirítsuk ropogósra. A levét nyugodtan leönthetjük, így a saláta méreteinket is jobban kíméli. :) A lilahagymát nagyon apróra vágjuk fel. Egy nagy salátás tálban keverjük össze a majonézt és a tejfölt. Én úgy szoktam - hogy mondjak arányokat is -, hogy 2/3 rész majonéz, 1/3 rész tejföl. Ha a brokkoli is szépen megfőtt, minden hozzávalót keverjünk össze a salátás tálban, és máris fogyasztható a finom saláta.
Brokkolisaláta szalonnadarabkákkal
Hozzávalók:
1 brokkoli (lehet fagyasztott is, kb. 75 dkg)
jó minőségű majonéz
1 lila hagyma
kevés tejföl
25 dkg szalonna felcsíkozva
5-10 dkg fenyőmag vagy pirított sós mogyoró összetörve
Elkészítés: A brokkolit sós vízben rakjuk fel főni. Míg a többi hozzávalóval dolgozunk, tartsuk a szemünket a brokkolin, mert úgy finomabb a salátában, ha nincs teljesen szétfőve, egy picit ropogósabb. Közben a szalonnát pirítsuk ropogósra. A levét nyugodtan leönthetjük, így a saláta méreteinket is jobban kíméli. :) A lilahagymát nagyon apróra vágjuk fel. Egy nagy salátás tálban keverjük össze a majonézt és a tejfölt. Én úgy szoktam - hogy mondjak arányokat is -, hogy 2/3 rész majonéz, 1/3 rész tejföl. Ha a brokkoli is szépen megfőtt, minden hozzávalót keverjünk össze a salátás tálban, és máris fogyasztható a finom saláta.
Címkék:
saláta