Hozzávalók:
A tésztához
1 bögre (2 dl) víz
1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)
1 evőkanál szódabikarbóna
22 dkg Rama
4 evőkanál keserű kakaópor
2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
1 dl natúr joghurt
1 csomag vanillincukor
2 tojás
A tetejére
jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
6 evőkanál natúr joghurt
2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
1 dl natúr joghurt
1 csomag vanillincukor
2 tojás
A tetejére
jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
6 evőkanál natúr joghurt
12 dkg Rama
12 dkg porcukor
4 evőkanál keserű kakaópor
A tepsi kikenéséhez
2-3 dkg Rama
Elkészítés:
A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a Ramát és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk.
A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
Egy kb. 30x25 cm-es tepsit Ramával kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is.
Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is.
Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.
A tepsi kikenéséhez
2-3 dkg Rama
Elkészítés:
A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a Ramát és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk.
A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
Egy kb. 30x25 cm-es tepsit Ramával kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is.
Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is.
Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.