loading...
Legfrisseb receptek:

Extrafinom bejgli


Hozzávalók:56 dkg sima liszt
2,5 dkg friss élesztő
21 dkg vaj vagy margarin
6 dkg porcukor,
2 dl tej
1 tojás a kenéshez
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk.
Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük.
Ezalatt a fél óra alatt főzzük meg a töltelékeket.


DIÓS TÖLTELÉK:
25 dkg darált dióbél
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
reszelt citromhéj
kb. 1 dl tej
25 dkg porcukor
1 ek. baracklekvár

Ezeket összefőzzük, ha túl sűrű még rakjunk hozzá forró tejet, ha híg akkor lefőzzük, hogy kenhető legyen.

MÁKOS TÖLTELÉK:
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
kb. 1 dl tej
25 dk mák
25 dkg kristálycukor (lehet porcukor is)Ha kristálycukrot használunk együtt daráljuk le a mákkal!
1 ek. barack lekvár

loading...
Elkészítés:

Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kettőt mákkal, kettőt dióval megtöltünk, felcsavarjuk majd egymás mellé tesszük a tepsibe,
A tojássárgával megkenjük és 20 perc hűvös helyen történő pihentetés után a fehérjével is lekenjük, majd újabb 20 percet pihentetjük és sütjük, vagy egy éjszakára hűvös helyre tesszük és másnap reggel sütjük. Ne takarjuk le mert beleragad a tésztába a ruha.
Reggel néhány helyen vékony tűvel megszurkáljuk és bemelegített sütőben 180 fokon, 45 perc alatt aranybarnára sütjük.