loading...
Legfrisseb receptek:

Forró almás és meggyes táska - melegszendvics sütőben sütve


Hozzávalók:

1 csg leveles tészta (500 g)
2 db alma
2 maroknyi meggy
1 csg vaníliás pudingpor
4-6 ek. cukor
csipet fahéj

loading...
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadunk 1/2 csg vaníliás pudingport, 2-3 ek. cukrot, ízlés szerint fahéjat és kb. fél dl vizet, majd sűrűsödésig főzzük.

A meggyet kimagozzuk, felezzük a szemeket. Hozzáadunk 1/2 csg vaníliás pudingport, 2-3 ek. cukrot és kb. fél dl vizet, majd sűrűsödésig főzzük.

A leveles tésztát 4 részre osztjuk, majd egyenként vékonyra kinyújtjuk (a szendvicssütő kétszeres méretére).

Az egyik felére teszünk a töltelékből 2 kupac (1-1 ek.) tölteléket, majd ráhajtjuk a másik felét. Kicsit ellapogatjuk,és a széleit összecsipkedjük, hogy a töltelék ne folyjon ki.

Ha mindezzel megvagyunk, vajjal megkenegetjük mindkét felét és a melegszendvics-sütőben pár perc alatt kisütjük.

Villámgyorsan elkészül és nagyon finom.

Egy leveles tésztából 12 db háromszög lesz.

Porcukorral meghintve tálaljuk.