Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg puha Rama
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál méz
A krémhez:
5 dkg porcukor
20 dkg Rama
6 dl tej
5 evőkanál gríz
ízlés szerinti mennyiségű és ízű lekvár
A tetejére
csokoládémáz
Elkészítés:
Lassú tűzön megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi nagyságúra nyújtjuk őket.
A lemeztepsik hátát Ramával vékonyan megkenjük és liszttel behintjük, majd a tésztát óvatosan ráhelyezzük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe.
A porcukrot és a Ramát összedolgozzuk, majd hozzáadva a grízt, robotgéppel krémessé keverjük.
Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megtöltjük. A második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém másik felével.
Ráhelyezzük óvatosan a negyedik lapot és erre kerül a csokimáz.