loading...
Legfrisseb receptek:

Joghurtos-sós kifli


Hozzávalók: 
70 dkg liszt
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek cukor
2 tojás
csipet só

Elkészítése:
Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz,  kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre,  mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is.  Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.