Hozzávalók / 12 adag:
A tésztához
250 g finomliszt
8 db tojás
400 g porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
450 ml tej
3 evőkanál finomliszt
380 g vaj (vagy margarin)
300 g porcukor
400 g porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
450 ml tej
3 evőkanál finomliszt
380 g vaj (vagy margarin)
300 g porcukor
30 ml rum
Az oldalára és a tetejére
10 dkg kókuszreszelék
50 g vaj
4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek porcukor
Az oldalára és a tetejére
10 dkg kókuszreszelék
50 g vaj
4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek porcukor
2 ek citromlé
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojássárgáját habosra keverjük a 400 g porcukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd felváltva a sárga masszához adagoljuk a lisztet és a habot, vigyázva, hogy ne törjön össze nagyon a hab.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ezalatt, de lehet előtte is, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel teljesen simára kikeverjük, és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Habosra keverjük a 300 g porcukrot a 380 g vajjal, és a kihűlt lisztes masszát ebbe beleöntjük, jól beledolgozzuk.
A végén beleöntjük a rumot is.
A kihűlt kakaós tésztát 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Minden darabot keresztben kettévágunk, megkenjük a krémmel, (jó teáskanálnyi) visszahelyezzük a tetejét, az oldalát is szépen körbekenegetjük, és a kókuszreszelékbe beleforgatjuk az oldalukat.
Most elkészítjük a csokit a tetejére. MIndent jól összekeverünk, és 1-2 perc alatt felmelegítjük.
A sapkák tetejét az elkészült forró csokival vonjuk be.
Betesszük a hűtőbe, és fogyasztásig ott tartjuk.
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojássárgáját habosra keverjük a 400 g porcukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd felváltva a sárga masszához adagoljuk a lisztet és a habot, vigyázva, hogy ne törjön össze nagyon a hab.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ezalatt, de lehet előtte is, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel teljesen simára kikeverjük, és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Habosra keverjük a 300 g porcukrot a 380 g vajjal, és a kihűlt lisztes masszát ebbe beleöntjük, jól beledolgozzuk.
A végén beleöntjük a rumot is.
A kihűlt kakaós tésztát 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Minden darabot keresztben kettévágunk, megkenjük a krémmel, (jó teáskanálnyi) visszahelyezzük a tetejét, az oldalát is szépen körbekenegetjük, és a kókuszreszelékbe beleforgatjuk az oldalukat.
Most elkészítjük a csokit a tetejére. MIndent jól összekeverünk, és 1-2 perc alatt felmelegítjük.
A sapkák tetejét az elkészült forró csokival vonjuk be.
Betesszük a hűtőbe, és fogyasztásig ott tartjuk.