loading...
Legfrisseb receptek:

Rakott krumpli zöldséges raguval


HOZZÁVALÓK:
A raguhoz:
20 dkg fűszeres kolbászhús (darált sertés hús)
1 db újhagyma zöldjével
10 dkg darabolt bacon
0,5 db csípős hegyes paprika
1 db chili
3 szál petrezselyem
3 dkg füstölt sajt
2 db nagy csiperkegomba
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
1 szál kakukkfű
pirospaprika (csípős, őrölt)
őrölt fekete bors
1 db tojás
olíva olaj

Az ételhez:
3 db nagyobb krumpli
6 szál kakukkfű
őrölt bors
3 dl tejföl
1 db friss chili
3 dkg sajt füstölt
2 db tojás
3 dkg gouda
1 db paradicsom
csipet só

ELKÉSZÍTÉS:
A krumplikat megmosom, majd a tojásokkal együtt felteszem főni.
Hozzálátok a ragu elkészítéséhez. A hozzávalókat darabolom, szeletelem. Egy tálba rakom, beleütöm a tojást, és összekeverem.
Egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom, hozzáadom előbb a kolbászhúst, majd a fehéredés után a többi hozzávalót. Amikor megpárolódott, félreteszem.
Egy nagy serpenyőbe locsolok kevés olajat, és rákarikázom a krumplik felét. Sózom, borsozom. Rákanalazom a ragut, és a szeletelt főtt tojásokat. Kanalazok rá tejfölt. Majd jön a krumplik másik fele. Sózom, borsozom. Ismét kanalazok rá tejfölt. Rászeletelem a paradicsomot, és teszek rá egy chilit.
Berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe és ezen a fokon hőlégkeverésen 40 percig sütöm.
Közben lereszelem a sajtokat.
A kétféle sajtot rárakom az ételre és tovább sütöm 10 percig, majd átkapcsolok grill fokozatra (200 fok), és további 10 percig sütöm.