Hozzávalók:
tojás
kicsontozott és felszeletelt csirkemell
sonka
liszt
bacon
reszelt sajt
só
bors
loading...
Elkészítés:Egy cserép vagy üvegtálat kibélelek baconnal. Ügyeljünk arra, hogy szépen terítsük le, mert ez lesz a torta teteje. A húst sózom-borsozom, majd a panírozással megegyező módon megforgatom lisztben, tojásban, végül reszelt sajtban. A hússzeleteket szorosan egymás mellé fektetem a baconra. Ha egy réteg elkészült, lefedem sonkával, majd így folytatom a rétegezést.
Végül lefedem baconnel. Sütőben 180 fokon, alufóliával lefedve 40 percig sütöm. Innentől kétféle módon lehet elkészíteni. Az egyik, hogy leveszem a fóliát, és addig sütöm, amíg megpirul a teteje. A másik lehetőség, hogy kiborítom egy hőálló lapra, (cserép szilikon, fém sütőlemez), és a sütőbe visszatéve pirosra sütjük.
Tálaláshoz kiborítjuk egy tálra (illetve a második esetben már nem kell forgatni.)