Hozzávalók:
A krémhez
10 dkg margarin
2 dl tej
4 dkg liszt
30 dkg reszelt sajt
só ízlés szerin
4 tojássárgája
A tésztához
bolti leveles tészta
1 egész tojás
Elkészítés:
Egy csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtunk. Egész tojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként főzőkanál nyélre tekerjük. Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki. 20 percet pihentetjük és forró sütőben kisütjük.
Sajtkrém: 30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával, 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt, akkor 10 dkg Ramával habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni. A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy, hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani.