loading...
Legfrisseb receptek:

Sütés nélküli sütik karácsonyra



1. Nutellás-mandulás kekszek


Hozzávalók:

- negyed bögre vaj

- negyed bögre tej

- negyed bögre nutella

- negyed teáskanál mandulakivonat

- 1 bögrényi mandula darabok

- másfél bögre cukrozott kókuszreszelék

- 16 szem egész mandula

- fél bögre csokireszelék



Így készítheted el:

Keverd össze a vajat, a tejet, a nutellát és a mandulakivonatot. Gőz fölött olvaszd fel az egészet, amíg jól össze nem tudod keverni a hozzávalókat, majd add hozzá a mandulát és a cukrozott kókuszt. Evőkanál segítségével formázz belőlük gombócot, amiket helyezz sütőpapírra, és lapítsd össze úgy, hogy keksz formát kapjanak. Óvatosan nyomd a tetejére az egészben hagyott mandulákat, majd olvaszd fel a csokireszeléket, amiből a díszítés lesz (ha nincs profi díszítőd, egy kilyukasztott zacskó is tökéletesen megfelel).


loading...

2. Málnás-fehércsokis sajttorta

Hozzávalók:

-100 g fehércsoki

- fehércsoki reszelék

-50 g vaj

-100 g babapiskóta vagy durvára tört keksz

-1 csomag habfixáló

-250 g mascarpone

-500 g túró

-100 g porcukor

-2 dl habtejszín

-300 g málna

-1 csomag vaníliás cukor



Így készítheted el:

Vízgőz felett olvaszd meg az összetördelt fehércsokit és a vajat. A babapiskótát szintén tördeld apróra, és forgasd bele a közepesen kihűlt fehércsokiba. Tegyél egy 22 cm-es, csatos tortaformába sütőpapírt, és simíts bele a keveréket kb. egy centi vastagságban, majd tedd a hűtőbe. Nyomkodd össze a túrót egy krumplinyomó, vagy villa segítségével, és keverd hozzá a mascarponét, a porcukrot, vanilliás cukrot, majd keverd simára. Egy habverővel verd fel a tejszínhabot, aztán óvatosan forgasd bele a túrót krémbe, és dolgozd össze az egyveleget. Öntsd rá a hűtőben álló alapra az egészet, és díszítsd a tetejét málnával. Végül olvaszd fel a fehércsoki reszeléket és öntsd a málnák tetejére. Tartsd hűtőben legalább négy órát!



3. M&M’s karácsonyfa süti

Hozzávalók:

- fél bögre vaj

- 2 bögre porcukor

- 2 evőkanál tej

- 3 bögre kókuszreszelék

- fél teáskanál vanília vagy menta ízű zöld ételfesték

- háromnegyed csésze fehércsoki reszelék

- 1 evőkanál tej

- 1 teáskanál vaj

- mini M&M’s



Így készítheted el:

Olvaszd fel gőz fölött a vajat, majd keverd hozzá a többi hozzávalót, kivéve a fehércsokit és színes cukorkákat. Szobahőmérsékleten könnyedén formázható lesz a massza, így először kis gombócokat gyúrj belőlük, majd formázd meg a karácsonyfát. Ha kész, tedd a hűtőbe. Ezután olvaszd fel a fehércsoki reszeléket gőz fölött a teáskanálnyi vajjal és egy kis tejjel, majd ha kész, mártogasd a sütik tetejét a csokiba, így olyan lesz, mintha hó lenne a karácsonyfáidon. Végül óvatosan nyomkodd bele a cukorkákat, amik tulajdonképpen a díszeket helyettesítik. Tálalásig tedd a hűtőbe, vagy kb. egy órára a mélyhűtőbe. Később légmentes dobozban tárold, hogy ne száradjon ki!



4. Sós-karamellás álom

Hozzávalók:

- 8 dkg felezett pekándió (lehet pörkölt vagy enyhén sós)

- 25 db karamell

- fél bögre tejszín

- 16 dkg összetördelt csoki

- csokireszelék

- csipetnyi só



Így készítheted el:

Egy sütőpapírral bélelt tálban válogasd szét a pekándiókat kis csoportokba 5-6 szemenként úgy, hogy lehetőleg fedjék egymást. Olvaszd fel a karamellt a tűzhelyen egy teáskanálnyi margarinnal, majd öntsd bele a tejszín felét, végül a forró masszát öntsd rá a különválogatott pekándiókra. Olvaszd fel az összetört csokit a maradék tejszínnel, és ha kész, mehet ez is a kekszekre. Végül olvaszd fel a csokireszeléket, és csöpögtesd a sütikre, majd szórd meg a maradék pekándió örleménnyel.



5. Tojáslikőrös pite

Hozzávalók az alaphoz:

- 10 evőkanál olvasztott vaj

- 2 és negyed bögre apróra zúzott graham-keksz

- 3 evőkanál barna cukor

- 1 teáskanál fahéj

- negyed teáskanál szerecsendió kivonat



Hozzávalók a krémhez:

- 1 liter tojáslikőr

- 3 csomag vaníliás pudingpor

- 1 teáskanál fahéj

- negyed teáskanál szerecsendió kivonat

- 8 dl tejszín

Így készítheted el:

A vajat gőz fölött olvaszd fel, majd add hozzá az apróra tördelt graham-kekszeket, és keverd bele a többi hozzávalót, ami az alalphoz kell. Lapítsd szét egy tortaforma aljában és oldalán, amit bélelj sütőpapírral, majd hagyd állni a hűtőben. Egy másik tálba öntsd bele a tojáslikőrt és a pudingporokat, majd botmixerrel alaposan kevergesd egy percen keresztül. Szórd bele a fahéjat és a szerecsendió kivonatot, majd dolgozd össze a masszát, ezúttal nagyobb fokozaton és három percig. Ha elkészült, öntsd az előző rétegre és tedd a hűtőbe. Végül verd fel a tejszínt, és ha már kicsit megszilárdult a tojáslikőrös réteg, öntsd a tetejére és szórj rá díszítésképp egy kis fahéjat!