Hozzávalók a tésztához:
10 dkg cukor
20 dkg finomliszt
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg vaj
A krémhez:
12 dkg vaj
4 dl cukrozott sűrített tej
3 evőkanál méz
A tetejére:
3 evőkanál tejszín
13 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
loading...
Elkészítése:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük, felforraljuk, ezt követően kis lángon addig főzzük amíg elkezd sűrűsödni. Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát és hűtőbe tesszük, míg a karamell szilárddá válik. Közben a csokoládét megolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, majd bevonjuk vele és újra lehűtjük, ezután már szeletelhetjük.