A szilva kedvelők ezt imádni fogják. Nagyon fincsi és az elkészítése sem bonyolult.
Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt
2 evőkanál porcukor
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
20 dkg vaj
2 tojássárgája
4 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
1 kg szilva
fél citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
2 teáskanálnyi őrült fahéj
1 evőkanál zsemlemorzsa
loading...
Elkészítése:A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, hogy ne ázzon át. A szilvát kimagvazzuk és felvagdossuk. A cukrot és a fahéjt összekeverjük, ezzel megszórjuk a szilvát, majd az egészet a tésztára halmozzuk. Beborítjuk a másik tésztával és megszórjuk fahéjas cukorral. 30 perc alatt 180 fokon készre sütjük és már szeletelhetjük is.
Forrás: ketkes.com