Hozzávalók:
a tésztához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A kókuszos krémhez:
15 dkg mascarpone
20 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál porcukor
9 evőkanál tejszínhab
A vaníliás réteghez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
0,5 dl tej
7 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
10 dkg csokoládéreszelék
loading...
Elkészítése:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a kakaót, a lisztet és a sütőport is, majd összedolgozzuk a tojáshabbal és kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 30 percen át. Mikor elkészült kettévágjuk és hagyjuk kihűlni. A mascarponét, a kókuszt és a cukrot összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a habot is és megkenjük vele az egyik piskótát,majd a másik piskótával óvatosan befedjük. Közben a pudingot a cukorral és a tejjel elkeverjük, megfőzzük és kihűtjük, majd beledolgozzuk a habot is és elkenjük a piskótán, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket és lehűtjük.
Forrás: ketkes.com