loading...
Legfrisseb receptek:

Legfinomabb hókifli, muszáj kipróbálni!


loading...

Hozzávalók:

A tésztához:
16 dkg zsír,
50 dkg liszt,
4 tojás sárgája.
kb. 4 dl tejföl

Töltelékhez:
4 tojásfehérje,
20 dkg darált mák,vagy dió esetleg más töltelék,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál lekvár,
20 dkg cukor

A forgatáshoz :
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor,

Elkészítése:

A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk.

Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk.

(Én ezt egy kicsit leegyszerűsítettem. A hajtogatás nálam abból áll, hogy feltekerem a tésztát. A feltekert rudacskát négy felé vágom.)

Hagyjuk pihenni 1/2- 1 órát.

Ezután a rétegelt részre állítva kisodorjuk, nagyon vékonyra. Nagy méretű pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk a tésztát és megtöltjük az előre elkészített töltelékkel. Egy lapocskára 1 kávéskanál töltelék kerül, majd ráhajtjuk a tésztát és kifli alakúra tekerjük. Ezt ismételjük a többi tésztával is, egészen addig míg el nem fogy az anyagunk.

A tölteléket, úgy készítjük el, hogy a tojásfehérjéket felverjük habnak és a cukros mákot elkeverjük vele, ízesítjük a lekvárral ás a vaníliás cukorral. Kávéskanalanként rakjuk a tészta lapocskákra.

Nagy méretű tepsit kizsírozunk, lisztezünk és belerakjuk a kiflicskéket (sütőpapírt is használhatunk).

Forró sütőben kb. 25-30 perc alatt enyhén pirosra sütjük. Két nagy tepsivel lesz belőle.

Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.