Hozzávalók / 4 adag
1.5 dl tej
2 db tojás
1 db tojásfehérje
40 g vaj (2 ek, olvasztott)
1 ek juharszirup (vagy nádcukorszirup)
20 g porcukor (1 ek)
200 g finomliszt
1 csomag sütőpor
loading...
ElkészítésSimára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőkanálról. Letakarva hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
Közvetlenül a sütés előtt puha habbá verünk egy tojásfehérjét és a palacsintatésztába forgatjuk.
Felforrósított serpenyő közepére 4 evőkanálnyi tésztát csurgatunk és szép világosbarnára sütjük a palacsinta mindkét oldalát.
Konyharuhával letakarva melegen tartjuk a palacsintákat, amíg a többit kisütjük.
Frissen, juharsziruppal tálaljuk.