Hozzávalók / 4 adag
3 ek mustár
1 ek dijoni mustár
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
0.5 teáskanál csípős fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
60 dkg sertéstarja
20 dkg kenyérszalonna
1 dl víz
Elkészítés
Először készítsük el a pácot: ehhez keverjük össze a kétféle mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a mustáros szósszal, és hagyjuk legalább egy órán át, persze az csak árt neki, ha minél tovább így pihen.
A szalonnát felcsíkozzuk, és egy centis távolságokban becsíkozzuk, hogy meglegyen a kakastaréj forma.
Száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük a szalonnákat, majd kivesszük, és egy kis tálba kiöntjük a zsírt is.
A serpenyőben visszaöntünk 3 evőkanállal a zsírból, felforrósítjuk, majd hirtelen megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, hogy kérget kapjon.
Ha a húsok kívül megpirultak, akkor félrehúzzuk, óvatosan ráöntjük a vizet - vigyázat, fröcskölni fog - és közepes lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk a húst, közben egyszer megfordítjuk.
Levesszük róla a fedőt, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon alóla a víz. Amikor már csak a zsiradék maradt, további 1-2 percig sütjük mindét oldalán, visszadobjuk mellé a megsütött szalonnát is, majd együtt tálaljuk.