loading...
Legfrisseb receptek:

Margit-szelet


Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 kanál cukor
15 dkg zsír
1 tojás
csipet só
tej
2 dkg szalalkáli
A krémhez:
1 liter tej
1 rúd vanília
5-6 evőkanál liszt
50 dkg porcukor
másfél tábla vaj
1-2 tasak vaníliás cukor


loading...
Elkészítése:
Hatvan deka lisztből, három kanál cukorból, tizenöt deka zsírból, egy egész tojásból, csipetnyi sóból, kevés tejben feloldott két deka szalalkáliból és kevés tejből tésztát gyúrunk. Öt lapot sütünk belőle a tepsi hátán. Közben egy liter tejbe belefőzünk egy egész rúd vaníliát és 5-6 evőkanál liszttel sűrű péppé főzzük. Kikavarunk fél kiló porcukrot másfél tábla vajjal, hozzákeverjük a vaníliás pépet és még egy-két csomag vaníliaport. Megtöltjük a lapokat; a krémet felváltva használhatjuk barackízzel. Másnap vágjuk fel.

Forrás: ketkes.com