Hozzávalók:
25 dkg vágott dió
4 tojásfehérje
1 tojássárgája
3 evőkanál darált dió
5 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
5 evőkanál cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
Nutella (a megsült tészta kenéséhez)
A krémhez:
háztartási keksz (az első réteg krémre)
4 tojássárgája
10 dkg cukor
3 dl habtejszín
5 evőkanák tej
1 teáskanál keményítő
1 narancs reszelt héja
Elkészítése:
A 25 dkg diót apróra vágjuk és egy 24 x 37 cm átmerőjű, papírral bélelt tepsibe simítjuk. Megcsináljuk a tésztát: a tojások fehérjét felverjük, majd a lisztet, a sütőport, a cukrot, a darált diót, a vaníliakivonatot és a tojássárgáját is hozzáadjuk. A tésztát a diós rétegre halmozzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Mikor készen van, még langyosan tálcára borítjuk és megkenjük Nutellával. Megcsináljuk a krémet: a tojássárgáját a cukorral, a tejjel és a keményítővel egy tálba tesszük és gőz fölött besűrítjük. A habot felverjük és a kihűlt krémhez kavarjuk, majd a felét a tésztára kenjük. A krémre egy sor háztartási kekszet teszünk, majd befedjük a megmaradt krémmel é hűtőbe tesszük.
Forrás: ketkes.com