Hozzávalók:
15 dkg vaj
22 dkg liszt
4 dkg porcukor
1 dl tejföl
só
A töltelékhez:
1 kg túró
10 dkg mandula
15 dkg porcukor
3 tojás
citromhéj
só
Elkészítése:
15 dkg vajat, 22 dkg sima lisztet, 4 dkg porcukrot, pici sót, 1 dl tejföllel összegyúrva, kinyújtva, sütőpléhre teszünk. Tölteléke: 1 kg túrót áttörünk, hozzákeverünk 10 dkg hámozott darált mandulát, 15 dkg porcukrot, 3 tojássárgáját, pici sót, citromhéjat. Ha félig megsült, akkor a tetejére a következő masszából, formázó zacskóból rácsot húzunk: 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 15 dkg porcukrot, és ezzel addig verjük tovább, míg jó kemény nem lesz. Amikor megsült, barackízzel csinosíthatjuk.
Forrás: ketkes.com