E401, E415, E466 összetevők nélkül szeretjük, így még finomabb is, mint a Burger Kingben!
Hozzávalók:
6 fej vöröshagyma
25 dkg liszt
2,5 dl ásványvíz
1 tojás
csipetnyi sütőpor
só, bors
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és vastag karikákra vágjuk. A lisztet, a sütőport a tojással összedolgozzuk, felöntjük a vízzel és csomómentesre kavarjuk. Mikor elkészült, fél órára hűtőbe tesszük, hogy a tészta lehűljön. A hagymakarikákat beleforgatjuk a hideg tésztába, a felesleget hagyjuk lecsöpögni róla és forró olajban kisütjük. A hagymát el kell lepje az olaj, hogy egyenletesen süljön. Ha a hagymakarikák aranybarnára sültek, kivesszük őket, papírtörlőre tesszük és fűszerezzük.
Forrás:ketkes.com