loading...
Legfrisseb receptek:

Könnyű krémes szelet



Így készíts isteni házi krémes szeletet! – Csak 15 perc összeállítani. Mutatós és nagyon finom!




Hozzávalók

35-50 dkg keksz
2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
20 dkg cukor
2-3 dl tejszín

A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.

Csokoládé máz:
3 ek. kakaópor
3 ek. olvasztott vaj
3-5 ek cukor
1-1,5 dl tej
egy kevés liszt






Elkészítés:


Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!



Egy jénai tálat beborítunk a keksszel.



Erre rákenjük a krém egyik felét.



Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém, és végül keksz.



Máz készítése: Az olvasztott vajba beletesszük a többi hozzávalót. folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, és ha már kicsit besűrűsödött le is zárhatjuk.



Az elkészült süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe.





Forrás:ketkes.com