loading...
Legfrisseb receptek:

Lajcsi szelet



Minden tökéletesen sikerült, nagy sikert aratott! Ha “tartós-puhulós” sütit keresel, hát megtaláltad, remek sütemény!




Hozzávalók (a képen dupla adagból)
A tésztához:
40 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
2 tojás
2 evőkanál méz
5 dkg vaj
15 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só

A krémekhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncsos pudingpor
8 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál rum

A csokimázhoz:
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
6 dkg vaj
1 teáskanál olaj





Elkészítés
A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolvasztott és langyosra hűlt vajas mézzel és a tojásokkal összegyúrjuk a tésztát, ha nehezen akarna összeállni, kevés tejet adjunk hozzá.

Vajjal megkent tepsi hátán vagy közepes méretű tepsiben 3 egyforma lapot sütünk belőle. (180 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 8-9 perc alatt.)

A töltelékhez a pudingporokat megfőzzük 4-4 dl tejjel. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és felét az egyik pudingba, a másik felét a másikba keverjük. A vaníliásba teszünk 1 tasak vaníliás cukrot, a puncsosba 3 cl rumot.

Az alsó lapot megkenjük az egyik krémmel, majd a második lapot a másik krémmel, és ráhelyezzük a fedőlapot. Finom mozdulatokkal kicsit lenyomkodjuk.

A mázhoz a kakaóport és a cukrot a vízzel mérsékelt hőfokon összefőzzük, a tűzről lehúzzuk, simára keverjük benne a vajat az olajjal, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Másnapig hűvös helyen pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, majd szeleteljük és tálalhatjuk.

Czine Zsuzsanna receptje!



Forrás: bidista.com