Hozzávalók:
8 tojás,
15 dkg porcukor,
15 dkg sima liszt,
2 dkg kakaó
20 dkg meggy (befőtt)
fél citrom reszelt héja.
Krémhez :
20 dkg vaj,
30 dkg darált keksz,
30 dkg porcukor,
1/2 dl rum,
1/2 dl feketekávé.
A mázhoz :
20 dkg porcukor,
2 dkg kakaó,
egy kis vaj,
3 evőkanál forró víz
Elkészítése:
8 tojásból piskótát készítünk. A tojások habját nagyon jól felverjük. Amikor nagyon kemény, kanalanként beledolgozzuk a cukrot, a kakaót, egyszerre hozzáadjuk a tojások sárgáját, ismét jól felverjük. A lisztet magasról szórva óvatosan belekeverjük, majd a lecsöpögtetett meggyet is hozzáadjuk. Habkártyával a kikent, lisztezett sütőlapra kenjük és könnyedén, egyenletesen elsimítjuk. Közép meleg sütőben 15-20 percig sütjük, akkor óvatosan megnézzük, és ha kell, tovább sütjük. A megsült tésztát enyhén meglisztezzük és óvatosan deszkára borítjuk. Ha kihűlt, ráöntjük a következő krémet : 20 dkg vajat jól kikeverünk, beleteszünk 30 dkg darált kekszet, 30 dkg porcukrot, a rumot és a feketekávét. Mindezt jól elkeverjük. Elkészítjük a mázat : 20 dkg porcukrot 2 dkg kakaóval és egy kis vajjal elkeverünk, majd felöntjük 3 evőkanál forró vízzel. A krém tetejére simítjuk. Meggyszemekkel díszíthetjük.
Forrás:ketkes.com