Édesanyám sokszor csinált, nagyon szerettük!
Hozzávalók
a tésztához 11 dkg porcukor,
7 dkg vaj,
3 tojás,
7 dkg dió,
30 dkg finomliszt,
1 evőkanál finom zsemlemorzsa,
kevés reszelt citromhéj;
a tepsi kikenéséhez
zsír;
a tetejére málna- vagy ribiszkéit,
4-5 tojásfehérje,
14 dkg kristálycukor,
néhány csepp citromlé
Elkészítése
A cukrot a puha vajjal meg a tojások sárgájával habosra keverjük, a darált diót, a lisztet, a zsemlemorzsát, a kemény habbá vert tojásfehérjét beletesszük, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Kizsírozott tepsibe öntjük, a sütőben egészen világosra sütjük, majd kivesszük, és pikáns gyümölcsízzel vékonyán megkenjük.
A 4-5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, kristálycukorral meg néhány csepp citrommal ízesítjük, a tészta tetejére simítjuk. Tovább sütjük, amíg a tészta át nem sül, és a hab világos sárga nem lett.
Ha úgy látjuk, ha a hab pirulni kezdene, de a tészta még nincs átsülve, papírral takarjuk le a tetejét, úgy süssük tovább.
Vizes késsel, hidegen szeleteljük.
Forrás: kedvencreceptek.com