loading...
Legfrisseb receptek:

Körmös bableves







Hozzávalók
40 dkg száraz bab,
3 füstölt köröm,
2-2 szál sárga- és fehérrépa,
1 kis zellergumó,
2 kanál lecsó,
1 kávéskanál ételízesítő,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
1 kanál olaj,
pirospaprika,
ha szükséges egy csipet só.




Elkészítés
Előző este a babot átválogatom és beáztatom. Másnap a zöldségekkel felteszem főni, a vízbe só helyett ételízesítőt szórok. A körmöket megmosom és egyben hagyva, másik edényben bő vízben felforralom. Forrás után a vizet leöntöm, a körmöket leöblítem, és késsel alaposan levakarom, majd ismét lemosom. Minden körmöt négyfelé vágok. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítom, pirospaprikát szórok rá, belerakom a körmöket, a lecsót, és kevergetés közben felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára párolom. Ha a hús már kezd leválni a csontról, elzárom a gázt, és az ételbe keverem a szétnyomkodott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, majd ráöntöm a már készre főzött bablevest. Nagyon kell rá figyelni, hogy a köröm végig bő lében főjön, és gyakran kevergessük. Ha már van, friss zöldpaprikát és egy paradicsomot teszek a körömhöz a lecsó helyett Laktató egytálétel. Akinek nem kell vigyáznia a vonalaira, kevés rántással sűrítheti.


Forrás: mindenegybenblog.hu