loading...
Legfrisseb receptek:

Sárpite







Hozzávalók:
Alap:
250 g oreo keksz
75 g sós vaj
Torta:
120 g étcsokoládé
80 g sós vaj
4 tojás
160 g barnacukor
120 ml zsíros tejszín
50 ml erős, hideg kávé
1 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál kakaópor
Puding:
250 ml zsíros tej
100 g étcsokoládé
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál méz
25 ml kávélikőr
Krém a tetejére:
250 ml zsíros tejszín
2 evőkanál karamellöntet
25 g étcsokoládé
kevés csokoládéöntet




Elkészítés:
Készítsük el az alapot!
Törjük össze a kekszeket és keverjük össze a sós vajjal. Nyomkodjuk bele egy 23 cm átmérőjű tortaforma aljába.
Melegítsük elő a sütőt!
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Készítsük el a tortát!
Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat gőz fölött. Egy másik edényben verjük fel a tojásokat és keverjük össze cukorral. Adjuk hozzá a kávét, a vaníliát és a tejszínt.

Forgassuk bele a kávés krémet a tojásos keverékbe a csokoládés keverékkel és a kakaóporral együtt. Öntsük rá a kekszes alapra. Süssük 180 fokon 35 percig, majd teljesen hűtsük le.
Készítsük el a pudingot!
Egy habverővel keverjük össze és melegítsük fel a puding összes hozzávalóját lassan egy serpenyőben. Mikor besűrűsödött, öntsük át egy másik edénybe és hagyjuk kihűlni.

Állítsuk össze és tálaljuk!
Öntsük rá a kihűlt sárpitére. Verjük fel a tejszínt, öntsük rá a karamellöntetet és kanállal igazgassuk el rajta. Befejezésként reszelt csokoládét szórjunk rá, majd locsoljuk meg csokiöntettel! 12 adag lesz belőle.


Forrás:bidista.com