loading...
Legfrisseb receptek:

Kávé torta








Hozzávalók:
Piskótához: 
8 db tojás, 
10,5 evőkanál víz, 
33 dkg cukor, 
30 dkg liszt, 
3 dkg őrölt kávé 
1 csomag sütőpor, 
Sütésnél a forma kikenéséhez, 
5 dkg vaj, 
1 evőkanál liszt,
Krém: 7,5 dl tejszín 
250 g mascarpone 
15 dkg porcukor
ízlés szerint erős feketekávé







Elkészítés: 
A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet az átszitált sütőport és a kávét is belekeverjük. Majd a kemény tojásnak felvert fehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük, margarinnal kikent, lisztezett tepsiben elterítjük, a széleit kissé felhúzzuk a formára és megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig. Ha tortaként készítenénk, akkor én, amikor kiveszem, deszkára borítom fordítva, fejjel lefelé, mert szebb lesz a torta. Így amikor állítod össze, a teteje kerül alulra és az alja felülre, így lesz szép éle a tortának. (ezt a nagyoktól tanultam) A krémhez a mascarponet, a porcukrot és a kávét összekeverem. A tejszint kemény habbá verem, majd beleforgatom a kávés krémbe.