loading...
Legfrisseb receptek:

Alföldi csülökleves


Hozzávalók 4 személyre:
1 csontos füstölt csülök
5 dkg kolozsvári szalonna
5 dkg füstölt kolbász
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes burgonya
1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:
A csülköt megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Lassú forralással puhára főzzük. A húst kivesszük, a levet megőrizzük, a csülköt hagyjuk kihűlni, majd kicsontozzuk és a húst darabokra vágjuk.

1. A szalonnát apró kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra daraboljuk.
2. A szalonnát nagyobb lábasba tesszük, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve tovább pirítjuk. Rászórjuk a burgonyát, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymával és fűszerpaprikával. Összekeverjük, felöntjük egy kevéske csülöklével, és 10 percig főzzük.
3. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt és a csülökhúst, felöntjük fele csülöklé, fele víz keverékével, hogy a húsféléket bőven ellepje. Összeforraljuk, majd a levest friss kenyérrel forrón tálaljuk.