loading...
Legfrisseb receptek:

Bécsi túrós palacsinta







Hozzávalók:
tetszés szerinti palacsintatésztából sütött palacsinta :) ( kb. 15-18 db. )
Palacsinta:
15 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 dl szódavíz
1/2 dl olaj

(Tücsökbogár oldaláról származik a palacsinta tésztájának a receptje. 
Igazából nem tudom megmondani, hogy ebből az adagból mennyi palacsinta lesz, nálunk három vagy négyszeres adag szokott készülni.)
Töltelék:
50 dkg túró
4 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint porcukor ( kb. 20 dkg )
ízlés szerint mazsola
vanília
Öntet:
2 dl tej
2 egész tojás
ízlés szerint porcukor ( kb. 5-8 dkg )
vanília






Elkészítés:
Tojást, tejet, sót kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet mellyel csomómentesre keverjük. Végül az olajat és a szódát is belekeverjük.
Az öntethez kikeverjük a hozzávalókat egy habverő segítségével.
Töltelékhez a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vaníliával, citrom héjával, hozzáadjuk a fehérje habját. A túrót összetörjük, belekeverjük a sárgájás masszánkba és óvatosan hozzáadjuk a habot, majd belekeverjük a mazsolát.
Megtöltjük a palacsintákat, félbevágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Beleállítjuk a palacsintákat. Meglocsoljuk az öntettel és 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Ha mazsolát is teszünk bele, azt be lehet áztatni egy kis rumba :)


TraRita sütödéje
Forrás: mindenegybenblog.hu