Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
1 fej hagyma
kevés olaj
1 marék aszalt szilva
1 marék aszalt sárgabarack
1-2 kanál méz
50 dkg csirkemáj
ételízesítő
bors
2 dl tejföl
mustár
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, és megdinszteljük kevés olajon. Beletesszük az aszalt szilvát, a feldarabolt sárgabarackot és 1-2 kanál mézet, amit megkaramelizálunk kicsit, hozzáadjuk a májat (egészben vagy darabolva, ízlés szerint), borsozzuk, ételízesítőt is adunk hozzá, majd kevés vizet öntünk alá, és főni hagyjuk.
Ha a máj megpuhult, tejfölös-mustáros keverékkel sűrítjük, majd párolt rizzsel tálaljuk.
Aszalt szilvás csirkemáj
Hozzávalók:
1 fej hagyma
kevés olaj
1 marék aszalt szilva
1 marék aszalt sárgabarack
1-2 kanál méz
50 dkg csirkemáj
ételízesítő
bors
2 dl tejföl
mustár
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, és megdinszteljük kevés olajon. Beletesszük az aszalt szilvát, a feldarabolt sárgabarackot és 1-2 kanál mézet, amit megkaramelizálunk kicsit, hozzáadjuk a májat (egészben vagy darabolva, ízlés szerint), borsozzuk, ételízesítőt is adunk hozzá, majd kevés vizet öntünk alá, és főni hagyjuk.
Ha a máj megpuhult, tejfölös-mustáros keverékkel sűrítjük, majd párolt rizzsel tálaljuk.

