Hozzávalók:
50 dkg feketekagyló
1 fej vöröshagyma
2 fej lilahagyma
1 szál újhagyma zöldjével
2 gerezd fokhagyma
1 szál zellerszár
petrezselyem
korianderlevél
1 db hegyes csípős zöldpaprika
1/2 piros kalifornia paprika
1/2 étkezési paprika
chili paprika
2 db fehér csiperkegomba
1 db barna csiperkegomba
gyömbér
citrom
olívaolaj
só
metélőhagyma
koriandermag
őrölt pirospaprika
őrölt feketebors
kínai hal fűszerkeverék
szójaszósz
kínai tészta
fehérbor
kókusztej
főzőtejszín
Elkészítés:A kagylókat megtisztítom, eltávolítom a szakállakat, többször átöblítem, a végén beáztatom sós vízbe több órára.
A vörös- és lilahagymákat karikára vágom, az újhagymát hosszában ketté, majd kb. 5 cm-es darabokra vágom. A fokhagymát szeletelem. A zeller, koriander és petrezselyem szárát ugyancsak nagyobb darabokra vágom, a levelét durván aprítom. Néhány darabot egészben félreteszek. A paprikákat hosszú csíkokra vágom. A gombákat szeletelem. A gyömbért pucolás után aprítom.
Egy fazékban olívaolajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a zöldségeket, végül a kagylókat, együtt dinsztelem őket. Öntök hozzá 1 liter vizet, fűszerezem, majd elkezdem főzni. Mikor már majdnem kész, hozzáadom a tésztát és a zöldeket. 3 perc elteltével öntök bele fehérbort, kókusztejet és tejszínt, s csavarok bele citromot.
Azon nyomban forrón tálalom, díszítem a félretett zöldfűszerekkel és egy szelet citrommal.