loading...
Legfrisseb receptek:

Dán csirke


Hozzávalók:
8 személynek:
30 dkg gomba
10-15 dkg gyöngyhagyma
15 dkg vaj
30-40 dkg zöldborsó
2 db kisebb csirke
2 dl tejszín
pirospaprika

bors

Elkészítés:
A csirkéket felnegyedeljük. A vaj felét felforrósítjuk, és a csirkedarabokat megsütjük benne.

A csirkét kiszedve a zsiradékban megpároljuk a felszeletelt gombát és gyöngyhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és visszatesszük a csirkedarabokat. 2 dl forró vízzel felöntjük, és lefedve 20 perc alatt puhára pároljuk.
A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a megmaradt vajjal összekeverjük. A zöldborsót tálra tesszük, elhelyezzük rajta a csirkedarabokat.

A hagymás, gombás levet felmelegítjük,
összekeverjük a tejszínnel, és leöntjük vele a csirkét.
Párolt rizzsel és salátával tálaljuk.