loading...
Legfrisseb receptek:

Tejszínes burgonyaleves baconnel


Hozzávalók:

1500 g burgonya
4-5 szelet bacon
1 csomó leveszöldség
1 kis fej zeller
1 szál póréhagyma
1500 ml zöldséges erőleves
120 ml tejszín
30 g margarin

őrölt bors
reszelt szerecsendió

Elkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát, alaposan mossuk meg, majd kockázzuk fel.

A leveszöldséget, valamint a póréhagymát szintén tisztítsuk és mossuk meg. Vágjuk a sárga- és a fehérrépát karikákra, a zellert pedig kockákra. A pórét ferdén karikázzuk fel.

A margarint olvasszuk fel egy nagyobb fazékban. Forgassuk bele a burgonyakockákat, pirítsuk kb. 5 percig. Adjuk hozzá a felaprított leveszöldséget, öntsük fel 500 ml erőlevessel, és főzzük 10 percig. Végül tegyük bele a hagymakarikákat, és további 5 percig főzzük.

A levesből emeljünk ki 2 evőkanálnyi zöldséget, és tegyük félre. A többit a levessel együtt turmixoljuk össze. Az így kapott pürét öntsük fel a tejszínnel, majd keverjük csomómentesre, tegyük bele az előzőleg kiemelt zöldségeket, öntsük hozzá a maradék erőlevest. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, végül forraljuk össze. A levest merjük tányérokba, és tálaljuk.