loading...
Legfrisseb receptek:

Vargányás palacsintametélt


Hozzávalók:
A palacsintához:
2 egész tojás
20 dkg liszt
2 dl tej
3 dl szódavíz
kevés olaj

A gombás raguhoz:
fél dl olaj
3 dl tejföl
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg szeletelt vargánya vagy másmilyen gomba
1 db paradicsom
1 db paprika
1 ek. paprika krém
1 ek. paradicsom püré
szárított kakukkfű
1 ek. liszt

Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóiból tésztát keverünk, majd kb.10 darab palacsintát sütünk belőle.  A sütés után kettőt -kettőt feltekerünk és vékony csíkokra felszeljük.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, beletesszük az összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, a paradicsomot, és a többi hozzávalót. Végül hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, egy két kanál vizet adunk hozzá és fedővel letakarva puhára főzzük.
Amikor a gomba elkészült, a 3 deci tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverjük és a gombát behabarjuk vele.
A szeletelt palacsintával összekeverjük és egy sütőedénybe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összesütjük.
Hidegen melegen egyaránt finom.