loading...
Legfrisseb receptek:

Tojás fasírtfészekben


Hozzávalók
1/2 kg darált hús,
1 zsemle,
8-10 tojás,
1 kiskanálnyi reszelt vöröshagyma,
só, bors, paprika.
(Esetleg bacon)

loading...
Elkészítés
Fél kiló darált húst összegyúrunk egy megáztatott kifacsart, összemorzsolt zsemlével, egy nyers tojással, kiskanálnyi reszelt vöröshagymával, sóval, borssal, paprikával. Vizes kézzel nagyobb gombócokat formálunk belőle, a közepébe mélyedést nyomunk, tűzálló tálra fektetve megsütjük. Ekkor mindegyik húsfészekbe egy-egy nyers tojást ütünk vigyázva, hogy a sárgája egészben maradjon és a sütőben tovább sütjük, míg a fehérje összeáll, de a sárgája lehetőleg még lágy maradjon. Frissen főtt petrezselymes krumplival, savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk

Forrás: ketkes.com