Hozzávalók:1.5 kg sertéskaraj
70 dkg gomba
2 vöröshagyma
5 dkg bacon
2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 kk őrölt bors
1 kk borsikafű
2 ek finomliszt
2 kk pirospaprika
1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
1 pohár tejföl
2 tk ételízesítő
só
3 ek rétesliszt
1 dl étolaj
Elkészítése:
A húst kicsontozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük.
A vöröshagymát és a bacont kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Beletesszük a felaprított gombát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, sóval, ételízesítővel, és sűrűn kevergetve addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül.
Ekkor megszórjuk finomliszttel, pár percig kevergetve pirítjuk, majd félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát és a felaprított petrezselyemzöldet.
Jól elkeverjük, felöntjük kb. 6-8 dl vízzel, simára keverjük, majd tűz felett állandó keverés mellett besűrítjük. A végén belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a hússzeleteket megforgatjuk réteslisztben, és mindkét oldalát megsütjük. Galuskával tálaljuk.
Forrás:receptneked.hu