2 evőkanál olívaolaj
1 db csirkemell (egész, filé)
4 csipet só
2 csipet fehérbors (őrölt)
4 csipet köménymag (őrölt)
4 gerezd fokhagyma
3 db újhagyma
100 ml alaplé - zöldség
50 ml narancslé
20 g vaj
Elkészítés:
A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalát arany barnára sütjük. Amikor
A visszamaradt olajban megfuttatjuk a felszeletelt újhagymát és fokhagymát, majd felöntjük az alaplével és a narancslével.
Amikor felforrt a szaft, visszatesszük bele a csirkemelleket, majd fedő alatt készre főzzük.
Amikor teljesen megpuhult a hús, levesszük a fedőt és az ételhez adjuk a vajat. Közepes lángon addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik a szaft.
És már el is készült a pikáns fokhagymás csirke. :)
Forrás:aprosef.hu