Hozzávalók / 12 adag:
A piskótához
6 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor (holland)
1 csipet só
2 ek pálinka (a kész piskótára)
A töltelékhez
350 g meggybefőtt (magozott)
500 ml habtejszín (édesített)
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
1 csomag zselatinfix
2 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tojások sárgáját jól elkeverjük a cukorral.
A fehérjéből a pici sóval kemény habot verünk, majd óvatosan összekeverjük a kettőt, hogy a hab ne törjön össze. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Ebből piskótát sütünk előmelegített sütőben(180°C)
A kakaós piskótát kihűtjük, és három lapra vágjuk. A lapokat egy icipici pálinkával lecsepegtetjük, hogy ízesebb legyen.
1 üveg magozott meggybefőttből 12 szemet félre teszünk a torta díszítésére. Ezután a befőtt levének a felét elkeverjük a zselatin fixxel és a meggyel, majd hűtőbe tesszük hogy megszilárduljon. Ha megszilárdult akkor a legalsó lapra kenjük.
500 ml (vagyis egy nagy doboz) édesített tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verünk, majd a habot a második lap tetejére kenjünk.
Ráhelyezzük a fedőlapot, majd a maradék tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és az oldalát. Illetve 12 apró habrózsát nyomunk a tetejére, és ezekre ültetjük a félretett meggyeket.
Az étcsokiból forgácsot készítünk, és bevonjuk vele a torta oldalát. Ezután egy széles pengéjű késsel forgácsot vágunk, és a torta közepébe szórjuk.