Hozzávalók:
Tésztához:
7 tojás
7 ek kristálycukor
7 csapott ek finomliszt
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
4 ek olaj
1 csipet só
Túrókrémhez:
75 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek citromlé
Fanta mázhoz:
7 dl Fanta üdítőital
2 csomag vaníliás pudingpor
4 ek cukor
Elkészítés:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük, majd a tojások sárgáját is belekeverjük. Végül az olajjal is elkeverjük.
A sütőport, a csipet sót és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habba forgatjuk.
Sütőpapíros, vagy kikent, lisztezett 38 x 30 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Amíg sül, elkészítjük a túrókrémet.
Túrókrém készítése:
Villával áttörjük a túrót, hogy krémes állagú legyen.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a vaníliás cukrot. Az egészet jól kikeverjük.
Máz készítése:
A pudingot és a cukrot kevés (0,5-1 dl) üdítővel simára keverjük. Hozzáadjuk a többi Fantát, elkeverjük, és sűrű krémesre főzzük. Hideg vízbe állítva, langyosra hűtjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, a krém tetejére pedig a Fantás pudingot.
Pár órára hűtőbe tesszük, utána tetszőlegesen szeleteljük.