loading...
Legfrisseb receptek:

Egyben sült rozmaringos kacsa


HOZZÁVALÓK
frissen őrölt fehér bors
1 alma
2 ek kacsazsír
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 db kisebb kacsa
1 gerezd fokhagyma
4 ág friss rozmaring


ELKÉSZÍTÉS

A kacsát megmosom, amennyiben szükséges, megtisztítom a kóbor tokoktól, egy-két ott maradt tolltól, és alaposan bedörzsölöm kívül-belül sóval és borssal.

A vöröshagymát meghámozom és négy felé vágom. Az almát nem hámozom, ezt is négy felé vágom és eltávolítom a magházát.
A negyedelt almát, -vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, két ág rozmaring kíséretében elrejtem a kacsa hasában, és hústűvel megtűzöm a pocakját.

A kacsazsírt elkenem a római tál alján, ráhelyezem a kacsát, hozzádobom a másik két rozmaring ágat, lefedem a római tál tetejével és 180 fokra előmelegített - hőlégkeveréses fokozaton - sütőben 2 órát sütöm.
Ha a kacsa megpuhult, leveszem a római tál tetejét és további fél órára vissza teszem sülni, de kb. 6-7 percenként kiveszem és meglocsolom a saját levével, hogy szép pirosra süljön és ne száradjon ki.