Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
Az alaphoz:
2 evőkanál sárgabarack lekvár
1 csomag győri édes zabfalatok keksz ledarálva
1 teáskanál holland kakaópor
Az első krémhez:
1 csomag fagyasztott gesztenyemassza
1 csepp vaníliaaroma
1 csepp rumaroma
2 evőkanál tejszín
A második krémhez:
4 dl tej
mogyoró
vanília aroma
1 csomag vaníliás pudingpor
fehér csoki
A tetejére:
1 csomag csokibevonó
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és egy 18 cm-es csatos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Az első krémhez lereszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a tejszínt és az aromákat, jó krémes állagúra kikeverjük. Amikor már langyosra hált, ráhalmozzuk és elsimítjuk az alaptészta tetejére, majd magozott meggyekkel kirakjuk a tetejét. (A meggyeket célszerű jól lecsepegtetni, hogy ne áztassák el az alaptésztát és a gesztenyés krémet.)
A második krémhez a tejben sűrűre főzzük a vaníliás pudingot, kevés vanília aromával ízesítjük, és ha már langyosra hűlt, a meggy tetejére öntjük és simára igazítjuk.
Végül felolvasztjuk a csokibevonót, a puding tetejére öntünk, szép simára kenjük és fehér csoki forgácsokkal és durvára vágott mogyoróval díszítjük.
A csatos formával együtt tegyük a hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen. Ezután a formát óvatosan leszedjük a tortáról. Szépen fognak látszani a rétegek.
Gesztenyés-meggyes torta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
2 evőkanál sárgabarack lekvár
1 csomag győri édes zabfalatok keksz ledarálva
1 teáskanál holland kakaópor
Az első krémhez:
1 csomag fagyasztott gesztenyemassza
1 csepp vaníliaaroma
1 csepp rumaroma
2 evőkanál tejszín
A második krémhez:
4 dl tej
mogyoró
vanília aroma
1 csomag vaníliás pudingpor
fehér csoki
A tetejére:
1 csomag csokibevonó
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és egy 18 cm-es csatos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Az első krémhez lereszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a tejszínt és az aromákat, jó krémes állagúra kikeverjük. Amikor már langyosra hált, ráhalmozzuk és elsimítjuk az alaptészta tetejére, majd magozott meggyekkel kirakjuk a tetejét. (A meggyeket célszerű jól lecsepegtetni, hogy ne áztassák el az alaptésztát és a gesztenyés krémet.)
A második krémhez a tejben sűrűre főzzük a vaníliás pudingot, kevés vanília aromával ízesítjük, és ha már langyosra hűlt, a meggy tetejére öntjük és simára igazítjuk.
Végül felolvasztjuk a csokibevonót, a puding tetejére öntünk, szép simára kenjük és fehér csoki forgácsokkal és durvára vágott mogyoróval díszítjük.
A csatos formával együtt tegyük a hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen. Ezután a formát óvatosan leszedjük a tortáról. Szépen fognak látszani a rétegek.
Címkék:
sutesnelkuli,
sütemények