Hozzávalók:
Piskótához:
5 tojás, 5 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kakaó,
Cukorsziruphoz:
6 evőkanál víz,
Cukorsziruphoz:
6 evőkanál víz,
6 evőkanál cukor
Krémhez:
5 dl tej,
Krémhez:
5 dl tej,
4 evőkanál cukor,
2 csomag vaníliás pudingpor
12,5 dkg ráma margarin,
12,5 dkg ráma margarin,
10 dkg porcukor
loading...
Elkészítés:A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 °C --ra előmelegített sütőben kb. 17 percig, sütjük.
A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukorral. A még meleg piskótalapot félbevágjuk és leöntjük a lehűtött cukorsziruppal.
A tejből, pudingporból és a cukorból kissé sűrűbb pudingot főzünk.
Hűlés közben néhányszor megkeverjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és sima krémmé keverjük.
A krémet rákenjük a piskóta alsó részére, majd a felső piskótalappal betakarjuk.
Tetejét csokoládéval bevonjuk.
Hűtve tálaljuk.