loading...
Legfrisseb receptek:

Hideg csokis kocka


Hozzávalók:

Piskótához:
5 tojás, 5 evőkanál cukor, 
1 csomag vaníliás cukor, 
5 evőkanál liszt, 
1 csomag sütőpor,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kakaó,

Cukorsziruphoz:
6 evőkanál víz, 
6 evőkanál cukor

Krémhez:
5 dl tej,
4 evőkanál cukor, 
2 csomag vaníliás pudingpor
12,5 dkg ráma margarin,
10 dkg porcukor



loading...
Elkészítés:

A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 °C --ra előmelegített sütőben kb. 17 percig, sütjük.
A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukorral. A még meleg piskótalapot félbevágjuk és leöntjük a lehűtött cukorsziruppal.
A tejből, pudingporból és a cukorból kissé sűrűbb pudingot főzünk.
Hűlés közben néhányszor megkeverjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és sima krémmé keverjük.
A krémet rákenjük a piskóta alsó részére, majd a felső piskótalappal betakarjuk.
Tetejét csokoládéval bevonjuk.
Hűtve tálaljuk.