Hozzávalók:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál sütőpor;
1 teáskanál sütőpor;
csipet só,
az összeragasztáshoz: lekvár
Elkészítés:
A sütőport a lisztbe keverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a lisztes-vajas keverékhez adjuk. Addig gyúrjuk, amíg le nem válik a kezünkről (ekkor lesz jól kidolgozott a tészta).
Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük, hogy egy órát pihenjen a tészta (ez nagyon fontos!), majd lisztezett deszkán kinyújtjuk – kb. 3-4 mm vastagra.
Tetszés szerinti süteményformákat szúrunk ki belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázni kell vele, nehogy túlsüssük, mert akkor omlós helyett kőkemény lesz. (A sütő teljesítményétől függ a sütési idő, de az sem mindegy, milyen vastagra nyújtottuk ki a tésztát.)
Amikor kihűlt, két-két darabonként tetszés szerinti lekvárral összeragasztjuk.
az összeragasztáshoz: lekvár
loading...
Elkészítés:
A sütőport a lisztbe keverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a lisztes-vajas keverékhez adjuk. Addig gyúrjuk, amíg le nem válik a kezünkről (ekkor lesz jól kidolgozott a tészta).
Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük, hogy egy órát pihenjen a tészta (ez nagyon fontos!), majd lisztezett deszkán kinyújtjuk – kb. 3-4 mm vastagra.
Tetszés szerinti süteményformákat szúrunk ki belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázni kell vele, nehogy túlsüssük, mert akkor omlós helyett kőkemény lesz. (A sütő teljesítményétől függ a sütési idő, de az sem mindegy, milyen vastagra nyújtottuk ki a tésztát.)
Amikor kihűlt, két-két darabonként tetszés szerinti lekvárral összeragasztjuk.