Hozzávalók:
A tésztához
2 dkg élesztő
35 dkg liszt
25 dkg Rama
csipet só
25 dkg Rama
csipet só
1 dl tej
1 tojássárgája
2 evőkanál cukor
A töltelékhez
1 tojássárgája
2 evőkanál cukor
A töltelékhez
10 dkg cukor
1 kg magozott meggy
A kenéshez
1 tojásfehérje
A szóráshoz
1 zacskó vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A meggyet keverjük el a cukorral egy tálban. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, amibe kevés cukrot szórunk. A lisztet a Ramával, a sóval, a maradék cukorral és a tojássárgával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a közben felfuttatott élesztős tejet és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kettévesszük és hűtőbe tesszük 1 órára. Utána kinyújtjuk tepsi méretűre mindkettőt.
Az egyik lapot Ramával kikent és liszttel megszórt tepsibe tesszük. Megszórjuk zsemlemorzsával és rászórjuk a lazán kinyomkodott cukros meggyet. A vaníliás cukrot összekeverjük a fahéjjal és meghintjük vele a meggyet. Beborítjuk a másik tésztalappal. Megkenjük tojásfehérjével, villával megszurkáljuk és hideg sütőbe tesszük. 170 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.
1 kg magozott meggy
A kenéshez
1 tojásfehérje
A szóráshoz
1 zacskó vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A meggyet keverjük el a cukorral egy tálban. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, amibe kevés cukrot szórunk. A lisztet a Ramával, a sóval, a maradék cukorral és a tojássárgával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a közben felfuttatott élesztős tejet és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kettévesszük és hűtőbe tesszük 1 órára. Utána kinyújtjuk tepsi méretűre mindkettőt.
Az egyik lapot Ramával kikent és liszttel megszórt tepsibe tesszük. Megszórjuk zsemlemorzsával és rászórjuk a lazán kinyomkodott cukros meggyet. A vaníliás cukrot összekeverjük a fahéjjal és meghintjük vele a meggyet. Beborítjuk a másik tésztalappal. Megkenjük tojásfehérjével, villával megszurkáljuk és hideg sütőbe tesszük. 170 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.