Hozzávalók:
2 dkg cukrozatlan kakaópor
pár csepp rumaroma
1 dl tej
25 dkg háztartási keksz
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
A gesztenyés réteghez:
pár csepp rumaroma
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
2 evőkanál tej
60 dkg gesztenyepüré
10 dkg háztartási keksz
3 dkg porcukor
10 dkg vaj
A kekszet ledaráljuk, a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumaromát is hozzáadjuk, összekeverjük. Sűrű masszát kapunk, így akár kézzel is összedolgozhatjuk. Majd egy 22 x 22-es tepsit kibélelünk fóliával és belesimítjuk a kekszes masszát. A gesztenyepürét a vajjal habosra keverjük, beledolgozzuk a rumaromát, a cukrot és a darált kekszet is. Miután jól elkevertük a kekszes masszára kanalazzuk és elsimítjuk. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat és a tejet belekeverjük, a gesztenyés rétegre kenjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon, majd felszeleteljük.
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
2 evőkanál tej
60 dkg gesztenyepüré
10 dkg háztartási keksz
3 dkg porcukor
10 dkg vaj
loading...
Elkészítése:A kekszet ledaráljuk, a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumaromát is hozzáadjuk, összekeverjük. Sűrű masszát kapunk, így akár kézzel is összedolgozhatjuk. Majd egy 22 x 22-es tepsit kibélelünk fóliával és belesimítjuk a kekszes masszát. A gesztenyepürét a vajjal habosra keverjük, beledolgozzuk a rumaromát, a cukrot és a darált kekszet is. Miután jól elkevertük a kekszes masszára kanalazzuk és elsimítjuk. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat és a tejet belekeverjük, a gesztenyés rétegre kenjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon, majd felszeleteljük.