loading...
Legfrisseb receptek:

Túrós fánk


HOZZÁVALÓK
Fánkhoz:
7 evőkanál liszt
200 gramm túró
1 kávéskanál ecet
1 db tojás
3 evőkanál cukor
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
olaj (a sütéshez)
Ízesítéshez:
lekvár
tejföl
porcukor

ELKÉSZÍTÉS:
A tojást, a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a túrót. Egy nagyobb kanálban az ecettel megpezsegtetjük a szódabikarbónát, ezt is a túróhoz adjuk, legvégül pedig belekeverjük a lisztet.
Egy száraz, morzsás masszát kapunk, ami gyúrással azonnal összeáll.
Már tesszük is fel az olajat a tűzhelyre egy magasabb edényben. Nedves kézzel formázom a gombócokat, a tészta állaga megengedi, nem túl lágy, de kanállal is adagolható. /Raffaelló- nagyságú gombócokat formázok/.
Egy csipetnyit a tésztából az olajba dobunk, ha feljön a tetejére, mehetnek bele a fánkok is.
Megnőnek nagyobbra. Ha bő olajban sülnek, golyóformájúak lesznek, ha kevesebben akkor laposak. Konyhai szalvétára tesszük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla. Tálaljuk.