Legfrisseb receptek:
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók 2 személynek:
1/2 kaliforniai paprika
20 dkg száraztészta (copfocskát használtam, de orsóval is finom)
5 db retek
1 db paradicsom
2 szál újhagyma
1 kiskanál teriyaki szósz
2 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
frissen őrölt bors
1 kiskanál balzsamecet
só
Hajdu István LászlóHAJDU ISTVÁN LÁSZLÓ
30 percegyszerűolcsó2 adag
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók 2 személynek:
20 dkg száraztészta (copfocskát használtam, de orsóval is finom)
5 db retek
1/2 kaliforniai paprika
1 db paradicsom
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
só
frissen őrölt bors
1 kiskanál balzsamecet
1 kiskanál teriyaki szósz
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós és enyhén ecetes vízben tettem fel főni. Mikor kész lett, leszűrtem.
Közben felkarikáztam a retket, kockákra vágtam a paprikát és a paradicsomot, apróra vágtam a fokhagymát és az újhagymát zöldjével együtt, majd kevés olívaolajon mindet megdinszteltem egyszerre (ha lett volna itthon sárgarépa, azt is biztosan karikáztam volna hozzá). Pár kanál vizet tettem hozzá, hogy jobban megpuhuljanak a zöldségek, majd mikor elforrta a levét, az átmosott tésztával együtt a serpenyőben átforgattam. Sót, borsot őröltem rá, majd elkevertem balzsamecettel és teriyaki szósszal.
Hűtés után tálaltam.
Zöldséges tésztasaláta retekkel
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók 2 személynek:
1/2 kaliforniai paprika
20 dkg száraztészta (copfocskát használtam, de orsóval is finom)
5 db retek
1 db paradicsom
2 szál újhagyma
1 kiskanál teriyaki szósz
2 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
frissen őrölt bors
1 kiskanál balzsamecet
só
Hajdu István LászlóHAJDU ISTVÁN LÁSZLÓ
30 percegyszerűolcsó2 adag
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók 2 személynek:
20 dkg száraztészta (copfocskát használtam, de orsóval is finom)
5 db retek
1/2 kaliforniai paprika
1 db paradicsom
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
só
frissen őrölt bors
1 kiskanál balzsamecet
1 kiskanál teriyaki szósz
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós és enyhén ecetes vízben tettem fel főni. Mikor kész lett, leszűrtem.
Közben felkarikáztam a retket, kockákra vágtam a paprikát és a paradicsomot, apróra vágtam a fokhagymát és az újhagymát zöldjével együtt, majd kevés olívaolajon mindet megdinszteltem egyszerre (ha lett volna itthon sárgarépa, azt is biztosan karikáztam volna hozzá). Pár kanál vizet tettem hozzá, hogy jobban megpuhuljanak a zöldségek, majd mikor elforrta a levét, az átmosott tésztával együtt a serpenyőben átforgattam. Sót, borsot őröltem rá, majd elkevertem balzsamecettel és teriyaki szósszal.
Hűtés után tálaltam.
Címkék:
saláta