loading...
Legfrisseb receptek:

Baileys szelet


Hozzávalók
4 tojás,
20dkg liszt,
10dkg dió,
20 dkg porcukor,1
dl kávé,
fél sütőpor.
Krém:
3dl tejszín+1vaníliás cukor,
10dkg kapucsínó-por mogyorós,
1dl rum,
1dl tejföl,
cukor ízlés szerint.




Elkészítése
Tészta: 
A tojások fehérjét felverjük keményre a cukorral ezután belekeverjük a sárgáját és a többi alap anyagot. Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (35×27) 200 fokon, 15-20 percig sütjük.
Krém:
A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kapucsínóport, rumot végül a tejfölt és a kihűlt tésztára simítjuk csokidarával meghintjük, vagy csokibevonattal bevonjuk. (1dl kapucsínóval locsoljuk meg a tésztát mielőtt a krémet rákenjük) Ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, vagy olvasztott csokoládéval leönteni, vagy csokireszelékkel leszórni.


Forrás: ketkes.com