Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 evőkanál narancslikőr - vagy helyette konyak/rum/barack pálinka
1 evőkanál víz
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál baracklekvár
fél teáskanál rumaroma vagy rum
A csokibevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó vagy étcsokoládé
1 teáskanál olaj
Elkészítés:
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és állni hagyjuk kb. 1 órán át.
Húsdarálóval megdaráljuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót úgy, hogy gyúrható legyen a massza.
A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokiban megforgatni.
A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat, hogy ha megszilárdul, fényesebb maradjon. A golyókat megmártjuk a csokiban.
Forrás: mindmegette.hu